×
TUR ENG
KAYÜ Anasayfa
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Program Eğitim Amaçları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Program Eğitim Amaçları

Mezunlar, mezuniyetlerini izleyen bir kaç yıl (3-5 yıl) içinde;

PEA-1: Meslek hayatında teknolojik, sosyal ve etik şartlarda yetkin, turizm sektöründeki kamu ve özel kuruluşlarda görev alabilen mezunlar yetiştirmek.

PEA-2: Etkin bir lider ve uyumlu bir takım üyesi olarak orta ve üst düzey yönetici mutfak şefi, restoran işletmecisi, eğitmen şef ve yiyecek içecek danışmanlığı gibi görevleri yürütebilen mezunlar yetiştirmek.

PEA-3: Yiyecek ve içecek hizmetleri alanında girişimci ruha sahip mezunlar yetiştirmek.

PEA-4: Sürekli eğitim anlayışı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında günceli takip eden akademik gelişimlerine devam eden, eğitim kurumlarında eğitimci olarak görev alabilen mezunlar yetiştirmek.