2022 YILI ULUSAL STAJ PROGRAMI UYGULAMASI HK.

T.C. KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ

2022 YILI ULUSAL STAJ PROGRAMI UYGULAMASI

• Ulusal Staj Programı kapsamında stajı kabul alan öğrencilerin bölümüne, daha önce staj yapıp yapmadığına, kaçıncı stajı olduğuna, gönüllü/zorunlu stajı olup olmadığına bakılmaksızın sigorta işlemleri öğrencinin öğrenim gördüğü Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilmektedir.

• Teklif gönderen kurumların staj başlatma faaliyetleri birbirinden farklı işlemekle birlikte süreç takibinin öğrenciler tarafından yapılması gerekmektedir.

• Program kapsamında staj teklifini kabul eden öğrencilerin sigorta giriş işlemlerinin başlatılması için; staj teklifi yapan kurumun ‘Stajı Kabul Aldığına Dair Yazıyı’ EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) üstünden Kayseri Üniversitesi Rektörlüğüne bildirmesi gerekmektedir. Kurumlara gerekli bilgilendirmelerin yapılması mesuliyeti öğrencilere aittir.

• Program kapsamında staj yapacak öğrenci isimlerinin birimlere bildirilmesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılacaktır.

• Staj sırasında öğrenciliğin devam etmesi zorunludur. Mezun olmak üzere olan ön lisans 2. sınıf ve lisans 4. sınıf öğrencilerinin sigorta işlemleri gerçekleştirilirken mezuniyet tarihleri dikkate alınmadır.

• Stajla ilgili gerekli evrakların staj başlangıç tarihinden en az 7 gün önce teslim edilmesi gerekmektedir. Muhtemel aksaklık ve zorlukların mesuliyeti öğrencilere aittir.

• Staj komisyonlarının Program kapsamında yapılan stajların zorunlu stajlara saydırılabilmesi için, öğrencinin bulunduğu bölüm/ program ders bilgi paketinde belirtilen zorunlu staj süresinin kesintisiz şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir (Program kapsamında yapılan stajın, zorunlu stajın yerine sayılması ilgili biriminin onayına bağlıdır).

17 Mayıs 2022 Salı